Viktigt när du ska starta eget


Alla delar är så klart viktiga när du ska starta ett eget företag, men vissa delar är lätt att glömma bland alla andra saker som ska göras. Vissa saker ska du fundera extra mycket på och planera i förväg så du inte behöver göra stressade och panikartade beslut i sista sekunden. 

Företagsnamnet

Här ska du lägga mycket tid och göra noggranna undersökningar. Företagsnamnet är svårt att ändra senare och fel namn kan leda till mindre kunder. Du vill ha ett namn som speglar företag, gärna avslöjar lite vad du sysslar med och det ska vara enkelt att lägga på minnet. Ett långt namn med flera fina ord kanske låter proffsigt men svårt att komma ihåg och marknadsföra. Något enkelt och slagkraftigt är ofta bättre. ”Vackra hem” speglar att det är ett företag som sysslar med inredning och lättare att minnas än ”Hans inredning och design i Norden”. Du vill också ha ett unikt namn så kunderna inte blandar ihop dig och dina konkurrenter.

Bokföring

Om du inte vill lära dig bokföring från grunden och lära dig alla regler och lagar kring redovisningen och bokslutet, är det bättre om du har en firma som du kan luta dig mot. Bokföringen är helt ditt ansvar, oavsett vem du anlitar är det du som fälls för eventuella fel och brister. Välj firma med omsorg och kolla gärna på deras referenser innan du skriver avtal.