Hur mår din personal?


För att ditt företag ska gå bra är det en förutsättning att din personal mår bra. Endast då har de något att erbjuda verksamheten. Ja, det är ett stort ansvar att vara företagsledare. Du kan ju inte påverka personalens personliga problem och annat.

Vad kan du göra?

Det mest väsentliga är förstås att arbetsmiljön är säker. Lagar och regler ska följas och du ska göra ditt bästa för att undvika olycksfall på arbetet. Företagsledningen ska även kunna samarbeta med den fackliga organisationen.

Angående hälsa och välmående

Det finns en hel del du kan göra för att personalen ska må bättre fysiskt, vilket också till viss del påverkar det psykiska välmåendet. Att ha ont är ett otyg och det påverkar även psyket. Genom att erbjuda företagsmassage eller behandlingar hos till exempel naprapat kan du få många att må bättre. Ryggont, stel nacke och liknande åkommor är vanligt och dessa typer av behandlingar kan lindra besvären avsevärt.

Må bra dagar

Alla mår bra av att chefen visar uppskattning. Du kan visa att du värderar din personal högt genom att bjuda dem på besök på spa, en heldagsutflykt med god mat eller varför inte erbjuda ett gymkort så att de kan träna gratis. Att bjuda på kryssning brukar vara populärt och här finns en hel del att välja på. Varför inte välja en som har ett tema. En teaterkryssning brukar de flesta uppskatta. Välj en aktivitet som dels passar dina medarbetare men också en som passar ekonomin för ditt företag.

Bättre lönsamhet

Tycker du att det kostar för mycket att visa denna uppskattning av din personal? Tänk på att om personalen mår bra och du behandlar dem väl kan det visa sig i lönsamheten för ditt företag. Personalen kommer att arbeta mer effektivt. Att personalen mår bra och trivs brukar visa sig ganska snabbt i lönsamheten och effektiviteten.