Bra att veta om att starta företag


Många drömmer om att starta eget. Kanske har de en bra idé på en tjänst eller en produkt de tror kan fylla ett utrymme på marknaden eller har låg konkurrens i området. Vad det än är som ligger till grund för denna dröm finns det ett par saker som är bra att veta om att starta eget. 

Det finns en hel del ekonomiska faktorer som bör övervägas innan man startar eget. Allt från finansiering till preliminär deklaration är det bäst man har koll på från första början.

Att starta eget kan kännas som en väldigt stort steg att ta och många drar sig för att göra detta just för att de för tillfället är anställd någonstans och inte vill riskera sin möjlighet till en stabil inkomst. Vad dock inte alla vet är att man faktiskt har en rätt till att ta tjänstledigt upp till sex månader för att driva ett eget företag, med ett antal villkor förstås.

För att komma igång på rätt sätt är det viktigt att inte bara ha en plan för företaget utan även hur man kommer att marknadsföra det. Marknadsföringen är något alla behöver arbeta kontinuerligt med då väldigt få företag inte behöver tävla om kunder. För att komma till en sådan position behöver man ju mer eller mindre ett monopol på det man levererar. Kan man således ha en plan för marknadsföringen redan innan man börjar sparar man nog in en hel del tid och energi.

Det är också smart att ha en idé hur ens varumärke, med andra ord loggan, kommer att se ut innan man startar. Nu behöver man inte betala för att få en professionell design innan själva företaget ens är registrerat, men att behöva komma på detta i efterhand kan betyda att man byter ut det en eller flera gånger efter man startat, vilket kan betyda att man förvirrar sina kunder.